fbpx
Korte video’s en teksten op Facebook zijn old-school
  • Video is hot op Facebook: vooral langere video’s zorgen voor een groter bereik;
  • Facebook meet alles, dus hoe langer iemand een video of tekst bekijkt, des te meer waarde er aan wordt toegekend;
  • Je kunt jouw 100.000 likes in de prullenmand gooien wanneer je niet zorgt voor serieuze en relevante content;
Storytelling in beeld en geluid is pas marketing 2.0 !

Ik hoor vaak in de markt: kun je een aantal Facebookvideo’s maken? Niet langer dan 60 seconden!! Want langer kijken de mensen toch niet! En o ja: kun je de video’s ook ondertitelen! Want mensen moeten ook de inhoud snappen zonder geluid!

Als dit jouw mening is, dan heb je het mis.

Dan behoor je tot de marketing ‘old-school’. Het kan best zijn dat niet iedereen jouw video langer dan 10 seconden bekijkt, maar de mensen die wél de video bekijken zorgen voor een exponentiële vergroting van je bereik.

Juist een video die langer duurt dan 30 seconden of 1 minuut wordt door Facebook als ‘serieuze content’ beschouwd. Helemaal wanneer deze wordt bekeken met geluid. Met andere woorden: Hoe langer jouw video wordt bekeken, des te meer waarde wordt aan jouw bericht toegekend. En dat betekent een groter bereik, want Facebook biedt graag serieuze en relevante content.

En datzelfde geldt ook voor de tekst bij een bericht. Hoe langer mensen jouw bericht lezen of scannen, des te meer waarde wordt aan jouw bericht toegekend. Stop dus met korte teksten en zorg voor een boeiend verhaal.

Veel marketeers denken dat méér likes automatisch betekent dat je meer mensen bereikt met jouw bericht. Dat is onjuist. Slechts een deel van jouw likers zal jouw bericht zien. En als jouw berichten niet interessant genoeg zijn of een veelvoud van hetzelfde, dan neemt dat met zweet opgebouwde bereik in gestaag tempo af. Of je nou 100.000 likes hebt of 1.000.

Facebook meet heel veel data. Heeeeel veeel data.

Dus ook wie jouw bericht wel of niet lezen en hoelang. Dus niet alleen bij het delen of liken. Maar gewoon als ze er even een paar seconden bij stil staan.

Slaan mensen jouw bericht over (scrollen ze zonder te stoppen door), dan is het snel gedaan met het grote bereik ondanks al jouw likes.

En je krijgt een grote bonus als mensen jouw geplaatste video tot het einde bekijken. Dus denk jij nu: Oh dan maak ik mijn video 10 of 30 seconden, want dan wordt hij wel uitgekeken. Dat is dus niet waar, want Facebook ziet een video van 10 of 30 seconden niet als serieuze content. En dat geldt dus ook voor tekst.

Dus kun je beter een goed verhaal vertellen waarbij de eerste paar seconden boeiend genoeg zijn om de video aan te klikken of door te kijken. En zorg dat je video langer duurt! Dat kan langer zijn dan 1 minuut maar ook langer dan 5 of 10 minuten. Hoe langer de video wordt bekeken (door een kleinere groep mensen) des te groter Facebook jouw het bereik gunt. Ze zijn er dol op!!

En ondertiteling of niet? Test het gewoon eens!

Een video op Facebook zonder ondertiteling moet wel met geluid worden afgespeeld en ook dat wordt dus erg gewaardeerd door alle databerekeningen. Dus voordat je ondertiteling voorstelt: hiermee zorg je ervoor dat mensen het audio niet aanzetten, en dat kost weer bereik.

Ik hoor vaak in de markt: kun je een aantal Facebookvideo’s maken? Niet langer dan 60 seconden!! Want langer kijken de mensen toch niet! En o ja: kun je de video’s ook ondertitelen! Want mensen moeten ook de inhoud snappen zonder geluid! Als dit jouw mening is, dan heb je het mis.

Brussaard:, Doelgerichter.com

Mijn advies:

  • Stap af van de korte video’s. Test je video met en zonder titels;
  • Maak een video interessant genoeg op basis van storytelling en zorg ervoor dat er tenminste een kleine groep wel doorkijkt. Zorg ook voor een langere tekst zodat mensen klikken op ‘Meer weergeven’;
  • Test het eens. Het gaat je veel meer opleveren aan bereik en waarderingen. Daar kunnen géén 100.000 likes tegenop!
Breng je boodschap over in beeld

Wie weet ben jij een moderne en gedreven marketeer die ervaren sparringpartners zoekt?

Ik help jou graag verder met het verbinden door verbeelden!

Dennis Brussaard

Videomarketeer & resultant

Kantoor: +31 35 53 35 743
Mobiel: +31 6 54 628 928
Mail: dennis@dlgr.nl

Mijn persoonlijke nieuwsblog: Dennis Brussaard.com

Onze expertise
Onze Portfolio
BLOG Dennis
Home
Lees meer artikelen
57%
Awesome

Was dit nuttig?

  • Ik lees best nieuwe dingen
  • Ja te gek!
  • Ik doe het allemaal al!
By |2017-10-25T20:09:49+01:00oktober 25th, 2017|Campagnes, DRTV, Nieuws|